01.09.2023

Το Πρωτάθλημα Ελλάδος Socca χωρίζεται ετησίως σε 2 σεζόν που διαρκούν από περίπου 4 μήνες η καθεμία: Winter season & Summer season.

Η 1η winter season διεξάγεται σε ομίλους των 10 – 12 ομάδων και όλοι παίζουν εναντίον όλων από μία φορά. Ακολουθούν νοκ άουτ και τελικός της σεζόν για κάθε πόλη.

Από την θέση που θα καταλάβουν οι ομάδες στην winter season του 1ου έτους δημιουργείται για πρώτη φορά η Socca Premier League που ενεργοποιείται στην summer season. Εκεί θα συμμετέχουν οι 12 κορυφαίες ομάδες της 1ης winter season ενώ όλες οι υπόλοιπες αλλά και οι νέες ομάδες που θα δηλώνονται θα παίζουν στην Socca Diamond League χωρισμένες σε ομίλους των 10-12 ομάδων.

Στο τέλος κάθε 4μηνης σεζόν υπάρχει διαδικασία ανόδου και καθόδου ομάδων μεταξύ Premier και Diamond League καθώς πέφτουν οι τέσσερις τελευταίοι της Premier, ανεβαίνουν οι 4 πρώτοι της Diamond.

To Πρωτάθλημα Ελλάδος κρίνεται από την Πανελλήνια Τελική Φάση που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Στην Πανελλήνια Τελική Φάση συμμετέχει ο Πρωταθλητής της Socca Premier Leagueκάθε πόλης. Ο Πρωταθλητής της κάθε πόλης προκύπτει από έναν super final μεταξύ των δύο πρωταθλητριών ομάδων των 2 σεζόν. Αν η ομάδα είναι η ίδια και στις 2 σεζόν, δεν χρειάζεται να λάβει χώρα ο super final.

Οι ομάδες έχουν δικαίωμα απεριόριστων μεταγραφών στο τέλος κάθε σεζόν (χειμερινή – καλοκαιρινή) ενώ κατά την διάρκεια των αγώνων κάθε ομάδα έχει δικαίωμα προσθήκης / αλλαγής μέχρι 2 παικτών πριν την έναρξη των νοκ άουτ αγώνων της σεζόν.

Copyright © 2024 Socca League Greece.

Designed and developed by weblab-logo