05.04.2024

Καθώς το πρωτάθλημα SOCCA League φτάνει στους τοπικούς τελικούς σε όλη την Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Καρκαλέτσης μίλησε με τον προπονητή της Ελληνικής ομάδας mini ποδοσφαίρου, Γιώργο Μπαστάκη τόσο για την προσωπική του εμπειρία στον θεσμό, όσο και για τις προθέσεις του, αναφορικά με την κατάριτση του roster της Ελληνικής ομάδας.

Πως συνδεθήκατε με το SOCCA και την Ελληνική Ομάδα mini ποδοσφαίρου;

Το δικό μου ταξίδι στο SOCCA και την ελληνική ομάδα ξεκίνησε ως παίκτης σε μια ομάδα του Unileague. Η Align ήταν η δίκη μου ομάδα-παρεα στο Ρεθυμνο με την οποία ζήσαμε όμορφες στιγμές τόσο στο Unileague όσο και στο Champions League. Κάποια στιγμή προέκυψε η κλήση μου στις προεπιλογές της Ελληνικής ομάδας και τότε το όνειρο της κατάκτησης όμορφων στιγμών με την παρέα μου εξελίχθηκε σε αυτό με την ελληνική ομάδα, αρχικά ως παίκτης έπειτα ως μέλος του τεχνικού τιμ και τα τελευταία χρονιά με την ιδιότητα του προπονητή.

Έχουμε δει ότι τις τελευταίες 2 χρονιές ο κορμός της ομάδας είναι ίδιος θα προτιμήσετε φέτος να αλλάξει αυτό επειδή υπάρχουν πολλοί παραπάνω παίχτες στις επιλογές σας;

Ο κορμός μιας ομάδας που στις τελευταίες διοργανώσεις βρίσκεται στην κορυφαία 5αδα της Παγκόσμιας κατάταξης δεν μπορεί να αλλάξει, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στις λεπτομέρειες δεν έχουμε κερδίσει το κάτι παραπάνω (αποκλεισμός στα πέναλτι με τη Βραζιλία στη Βουδαπέστη). Ωστόσο πάντα υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις παιδιών που ενσωματώνονται στην ομάδα και τα τελευταία χρονιά μας έχουν επιτρέψει μια διακριτική ανανέωση σε σχέση με την πρώτη μεγάλη επιτυχία της ομάδας στο Ρέθυμνο το 2017 χωρίς να στερήσει από την ομάδα την διατήρηση της σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο.

Ξεκινά η προεπιλογή για την Ελληνική ομάδα mini ποδοσφαίρου ενόψει του Μουντιάλ του Ομάν!

To ΟΠΑΠ Unileague είναι διαχρονικά πλέον ο αιμοδότης της Ελληνικής ομάδας mini ποδοσφαίρου. Στην Ελληνική Ομάδα mini ποδοσφαίρου / Socca καλούνται οι κορυφαίοι γηγενείς παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στο επίσημο Πρωτάθλημα Ελλάδος Socca που περιλαμβάνει 2 ισότιμες λίγκες:

Το Socca League Greece (ανοιχτή Πανελλήνια διοργάνωση στο 6×6)

Το ΟΠΑΠ Unileague (Πανελλήνια φοιτητική διοργάνωση 5×5).

H Socca Greece είναι το επίσημο μέλος της International Socca Federation / Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μίνι ποδοσφαίρου και πρόκειται για τον μεγαλύτερο φορέα mini ποδοσφαίρου (6×6) στην Ελλάδα. Kατά τη διάρκεια της Τελικής Φάσης του ΟΠΑΠ Unileague στα τέλη Μαΐου θα πραγματοποιηθεί scouting των παικτών που θα αγωνιστούν, ενώ θα ακολουθήσει το Πανελλήνιο Camp Προεπιλογής στο ΣΕΦ Soccer Club του Πειραιά.

 Στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Τελικής Φάσης της Socca League, θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος scouting, ενώ ακολουθούν τα 4 camps προεπιλογής των διακεκριμένων παικτών που αγωνίστηκαν όλη τη σεζόν στις 10 πόλεις που διεξάγεται το ΟΠΑΠ Unileague.

 Στα τέλη Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η βασική προετοιμασία της ελληνικής ομάδας, η αναχώρηση της οποίας θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου με προορισμό τη χώρα διεξαγωγής του Socca World Cup, το Ομάν.

 Στις 17-22 Οκτωβρίου θα διοργανωθούν το Socca Champions League και το Socca Aegean Cup, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Ελληνική Ομάδα. Η τοποθεσία των διοργανώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Copyright © 2024 Socca League Greece.

Designed and developed by weblab-logo